Нов сайт ще дава информация на бранша по пакета за

...
Нов сайт ще дава информация на бранша по пакета за
Коментари Харесай

Нов сайт ще дава информация на бранша по пакета за мобилност

Нов уебсайт ще дава информация на сектора по пакета за подвижност
Министерството на превоза ще пусне нова интернет платформа за продан на информация във връзка с т. нар „ пакет за подвижност 1 “ на автомобилните транспорти. Това заяви в отрасловата комисия министърът на превоза Росен Желязков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Достъп с личен акаунт ще имат всички браншови организации в България, членове на парламентарната комисия, които да наблюдават тематиката с новите регламенти на Брюксел във връзка с подвижността. На същото място ще се разгласяват решения от полемики, както и националните позиции на страната, изясни министърът.

Пред депутати и сектора Желязков заяви, че е изпратил писмо до сътрудниците си в Европейски Съюз във връзка с националната позиция, обвързвана с проекта „ Макрон “ по отношение на направените промени от австрийското председателство на Съвета на Европейски Съюз

„ В писмото ясно заявих, че смятам за основателни терзанията на браншовите организации, които декларират, че измененията в регламента ги обричат на сигурна загуба на работни места и всеобщо изпадане на компании във банкрут “, означи Желязков. Според него направените спомагателни ремонти от страна на Австрия има терминологични грешки, с които нашата страна не е съгласна. Сред тях е времето за шофиране, разпоредбите за отмора и дефиницията „ прибиране вкъщи “ и за новите интелигентни тахографски устройства.

БГНЕС напомня, че през юли Европейският парламент отсрочи приемането на пакета подвижност, добил още известност като „ Закона Макрон “. До отлагането се стигна след митинги в няколко европейски страни, измежду които и България. Недоволството от наша страна е обвързвано с почивката на водачите в мотел на пътя, с размера на командировъчните и връщането на автомобила на всеки три седмици в страната, в която е регистриран. По данни на сектора у нас под угрозата да останат без работа са 190 000 водачи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР