Нов съвременен ултразвуков ехокардиограф бе дарен на МБАЛ-Асеновград днес. Апаратът

...
Нов съвременен ултразвуков ехокардиограф бе дарен на МБАЛ-Асеновград днес. Апаратът
Коментари Харесай

Дариха нов съвременен ултразвуков ехокардиограф на МБАЛ-Асеновград

Нов актуален ултразвуков ехокардиограф бе дарен на МБАЛ-Асеновград през днешния ден. Апаратът е позициониран в Първо вътрешно поделение, където работят петима лекари - четирима кардиолози и един пулмолог. Към момента в звеното се образоват и двама специализанти. Новият уред е подаяние от известна компания и е на стойност 60 000 лв.. Както подсказва името, ехокардиографът е предопределен за диагностициране на кардиологични болести.
Чрез него ще могат да се правят наблюдаване и проучване на структурите на сърцето. Апаратурата разрешава следене съкратителната функционалност на сърдечния мускул и би могла да покаже съществуващи фини нарушавания, които не могат да се виждат с елементарен ехограф. Към модерната техника е прибавен и спомагателен тъканен доплер. Уредът мери скоростта на придвижване на стените на сърцето, което оказва помощ на кардиолога да открие симтоми на сърдечна непълнота, в случай че съществува съществуване на такива, обясниха медиците от МБАЛ-Асеновград, приели дарението от Румен Цонев – изпълнителен шеф на компанията донор.
" Ограничените финанси, с които разполагат общинските лечебни заведения, не разрешават да се подменя здравната техника от време на време. Благодарение на новия ехокардиограф самоуверено можем да твърдим, че Асеновград към този момент е на европейско равнище, по отношение на диагностицирането на сърдечно-съдовите болести ", уточни шефът на болничното заведение в града - лекар Иван Червенков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР