Нов състав на Военно-апелативния съд, след повторно разглеждане на делото,

...
Нов състав на Военно-апелативния съд, след повторно разглеждане на делото,
Коментари Харесай

Десет години затвор за ген. Кирчо Киров

Нов състав на Военно-апелативния съд, след наново разглеждане на делото, призна за отговорен и осъди на 10 години затвор някогашния шеф на Националната разследваща работа военачалник Кирчо Киров, оповестиха от прокуратурата.

Военните магистрати взеха решение още, че срокът за отнемане от правото ген. Киров да заема управителна служба би трябвало да бъде понижен от 15 на 13 години.

Отново е почетен гражданския иск на Националната разследваща работа за присвоената сума от над 4,7 милиона лв. с присъдените рента и разходи по делото.

Обвинителният акт беше импортиран в Софийски боен съд напролет на 2017 година, припомниха от прокуратурата.

Ген. Киров е упрекнат за това, че от 2007 година до 2011 година, като шеф на Национална разузнавателна служба, в съучастничество със собствен зависещ шеф, е присвоил от бюджета на службата валута-евро и щатски долари в изключително огромни размери.

При първото разглеждане на делото, то стигна до последна инстанция, откакто и Военният съд в София, и Военно-апелативният осъдиха Киров на 10 години затвор. Върховният касационен съд обаче върна процеса за ново разглеждане, заради позволени процесуални нарушавания при оценката на доказателствата, които са рефлектирали върху правото на отбрана на подсъдимия.

На 22 януари т.г. Софийският боен съд наложи на военачалник Киров присъда от 15 години отнемане от независимост и конфискация на половината от притежаваното му имущество.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР