Нов състав на Апелативния съд във Велико Търново ще разглежда

...
Нов състав на Апелативния съд във Велико Търново ще разглежда
Коментари Харесай

Делото за смъртта на Алекс от Бяла тръгва отново във Велико Търново

Нов състав на Апелативния съд във Велико Търново ще преглежда още веднъж делото за гибелта на 18-годишния Алекс от Бяла. Първото разпоредително съвещание е планувано за понеделник. Случаят нашумя след поредност митинги против понижената присъда на килъра на Алекс от 20 на 3 години затвор.

Първоначално Окръжният съд в Русе призна подсъдимия Валентин И. М. за отговорен, че на 08.07.2017 година, в гр. Бяла, съзнателно умъртвил Алекс А. по хулигански подбуди и гибелта настъпила на 15.07.2017 година в УМБАЛ – Русе АД. Магистратите му дадоха 20 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим.

Защитникът на подсъдимия апелира и делото стигна във Велико Търново. С решение от 4 юни 2019 година въззивният съд промени присъдата, като преквалифицира закононарушението от ликвидиране по хулигански подбуди в породена гибел по несъобразителност, в резултат на съзнателно нанесена лека телесна щета. Така наказването бе фрапантно понижено до 3 година решетки.

Прокуратурата и частните обвинители нападнаха присъдата пред Върховен касационен съд. Върховните магистрати я анулираха и върнаха делото във Велико Търново за ново разглеждане.

Назначена е сложна спомагателна съдебно-медицинска експертиза, с присъединяване и на физик, който да обясни механизма на настъпване на гибелта на 18-годишния Алекс. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР