Нов ресор е предвиден за България в бъдещата Европейска комисия,

...
Нов ресор е предвиден за България в бъдещата Европейска комисия,
Коментари Харесай

Брюксел ни дава ресор Образование и култура в новата ЕК. Засега

Нов сектор е очакван за България в бъдещата Европейска комисия, която публично би трябвало да започва работа от 1 ноември. За български комисар още веднъж ще бъде номинирана Мария Габриел, а ресорът, който все още попада за България в направеното систематизиране е " Образование и просвета ". Информацията е предварителна и неофициална, и бе обявена първо от Нова телевизия. По-късно бе доказана и от bTV, която се базира на собствени дипломатически източници от Брюксел.

Те са декларирали, че описът с ресорите по страни към този момент е подготвен. Разпределението, най-малко на този стадий се разминава с упованията на премиера Бойко Борисов, който неотдавна съобщи, че ще " желаеме мощен сектор ",  в областта на високите технологии.

Източниците на bTV позволяват, че са вероятни и промени в последния миг, тъй като се съблюдава правилото „ нищо не е контрактувано, до момента в който всичко не е контрактувано ”.

Според дипломатите, към момента има страни, които упорстват за разнообразни от дадените им ресори. Те дават образец с Гърция, която желала сектор енергетика, а го получила Латвия.

От листата става ясно още, че за Румъния се предвижда ресор „ Транспорт ”, за правораздаването в новата Европейска комисия ще дава отговор Малта, а бюджета и финансовите въпроси ще бъдат поверени на Белгия.

Мечтаната от Борисов цифровизация, за която в предходната комисия отговаряше Мария Габриел, съгласно предварителните информации ще бъде поверена на един от двамата бъдещи заместител ръководители, Маргрете Вестагер. Другият вице Франс Тимермас ще е със специфичен ресор „ Климат ”, което акцентира и значимостта на еко тематиката измежду целите на новата Европейска комисия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР