Нов рекорден брой новозаразени с коронавируса е регистриран в САЩ

...
Нов рекорден брой новозаразени с коронавируса е регистриран в САЩ
Коментари Харесай

САЩ посреща 4 юли с невиждан брой заразени

 Нов рекорден брой новозаразени с ковид е регистриран в Съединени американски щати през миналото денонощие - 57 683, точно на националния празник на страната, Деня на независимостта, заяви нощес университетът " Джонс Хопкинс ", представен от Франс прес. Загиналите от вируса за деня са се нараснали със 728 съгласно същия източник, считан за най-меродавен в Съединени американски щати по отношение на разпространяването на болестта.

С дребна разлика са данните на вестник " Вашингтон пост - 57 497. Във връзка с новите печални върхове на растежа на пандемията в страната, почнал още веднъж в средата на юни след интервал на прочут спад, честването на националния празник бе отчасти анулирано или поправено в съвсем 40 щата за да се приключи разпространяването на болестта.

Предишният най-голям брой бе регистриран преди 2 дни и беше 55 483 новозаразени за 2 юли.

Негативни дневни върхове бяха сложени през последната седмица в общо 16 щата. Най-голям брой нови случаи за деня е регистриран във Флорида - съвсем 9500. И там кривата върви стръмно нагоре към този момент 26-и ден поред. Все отново предходния ден там новозаразените бяха 10 100. Рекордни бяха цифрите за деня и в Северна Каролина, Южна Каролина, Тенеси, Аляска, Мисури, Мисисипи, Айдахо и Алабама, заяви Ройтерс. В Тексас бе маркиран рекорден брой на приети в болница - 7652-ма. Един доктор там прикани за въвеждане на " цялостна карантина ", с цел да бъде подложен вирусът под надзор.

Въпреки този растеж на новозаразените, междинният брой на умрелите последователно понижава през последните седмици, което отразява растящия брой на положителни проби измежду по-младите хора, при които тежкото протичане на заболяването е по-рядко. Главният здравен контрольор на Съединени американски щати Джероум Адамс, представен от Ройтерс, обаче предизвести, че сегашният пиков растеж на инфектираните, почнал в средата на юни, занапред ще се изрази в растеж и на смъртните случаи. " Броят на смъртните случаи изостава с най-малко две седмици, а от време на време и с повече ", сподели той.

Лекарят Оуейс Дурани от университетската болница в Сан Антонио,Тексас, изрази мнение, че е належащо въвеждане на цялостна карантина за най-малко 2-3 седмици, с цел да се пречупи отрицателната наклонност в статистиките.

Според " Джонс Хопкинс " общият брой на инфектираните в Съединени американски щати към този момент надвишава 2,79 млн.,а умрелите до момента са съвсем 130 000.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР