Нов референдум, на който гражданите да си кажат мнението за

...
Нов референдум, на който гражданите да си кажат мнението за
Коментари Харесай

В ГЕРБ умуват за нов референдум

Нов референдум, на който жителите да си кажат мнението за всеки тип изборна система. Тази концепция стартира ръководителят на правната комисия Данаил Кирилов. Пред БНР обаче той направи ангажимента, че предлагането не е обсъждано съществено в партията.

Обмислянето на нов референдум идва, откакто Народното събрание отвърли плана на ГЕРБ за въвеждането на мажоритарен избор в два тура. Управляващата партия внесе подобен план, съобразявайки се с вота на жителите на референдума, иницииран от Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български артист, ефирен водещ и... към профила. Единствено "Воля " поддържаха в пленарната зала ГЕРБ. Всички останали партии бяха срещу, в това число и съдружният сътрудник Обединени патриоти (ОП). Оттам считат, че и нов референдум не е редно да се прави.

"Аз смятам, че един подобен референдум би бил по-скоро следващият опит за тичане от отговорност и следващата доза популистки заклинания, които така и така владеят българското политическо пространство ", разяснява пред БНР Искрен Веселинов от Оперативна програма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР