Нов прозорец с настройки за управление на мобилни устройства, на

...
Нов прозорец с настройки за управление на мобилни устройства, на
Коментари Харесай

Новост в Windows 11: Ползваме Android смартфона като уеб камера


Нов прозорец с настройки за ръководство на мобилни устройства, на които е позволено да се свързват с компютъра (екранна фотография: Microsoft)

Операционната система Windows 11 към този момент разрешава на потребителите да употребяват своите смарт телефони с Android като уеб камери. Засега функционалността е налична единствено за членовете на програмата Windows Insider, които първи се срещат с новите благоприятни условия на системата.

Microsoft актуализация обява в блога си от 29 февруари, че уголемява опцията за потребление на камерата на телефон или таблет с Android във всяко видео приложение на компютър с Windows 11 за всички участници в каналите на Insider.
още по темата
След като пуска актуализацията Windows 11 Moment 5, компанията стартира да внедрява огромна нова функционалност за членовете на Windows Insiders. Първите ѝ следи бяха видяни в предварителни версии на Windows 11 преди доста месеци. Сега Microsoft разгласи публично, че операционната система към този момент разрешава потребление на смарт телефон с Android като висококачествена уеб камера.

Камерите в актуалните преносими компютри с Windows са много положителни, само че към момента са надалеч от това, което оферират даже евтините смарт телефони с Android. Следователно консуматори, които желаят по-добра уеб камера, би трябвало или да закупят обособена камера, или да употребяват програмен продукт на така наречен „ трети страни ”, постоянно премиум, с цел да трансфорат своите смарт телефони в уеб камери.

С днешната актуализация за Windows Insiders, операционната система Windows 11 към този момент може да употребява Android устройството на потребителя като уеб камера. Членовете на Windows Insiders могат да свържат своите телефони към компютрите си и да се насладят на доста по-добро качество на изображението с опция да превключват сред камери, да слагат на пауза потока и да ползват резултати върху устройството.

Освен това към този момент няма потребност от никакви кабели – новата функционалност работи безжично през Wi-Fi. Когато употребявате смарт телефон като уеб камера, Windows 11 демонстрира специфична лента с принадлежности, която съдържа спомагателни варианти за превключване на камери, пауза на видео, включване на HDR и други В допълнение, можете да ревизирате и батерията на вашето устройство, разяснява порталът Neowin.

Прозорец, показващ контролите на камерата, които са налични, когато свържете телефона с компютъра (екранна фотография: Microsoft)

За да употребявате смарт телефон с Android като камера за Windows, би трябвало да актуализирате приложението Link to Windows до версия 1.24012 или по-нова. Освен това телефонът ви би трябвало да работи с Android 9.0 или по-нова версия. След това отидете в Settings > Bluetooth & Devices > Mobile Devices и разрешете на компютъра си достъп до вашия телефон с Android. Накрая Windows 11 ще ви подкани да инсталирате актуализация за Cros Device Experience Host.

Все още липсва поддръжка за iPhone, само че потребителите на Apple могат да получат същото преживяване благодарение на приложения на трети страни. Освен това macOS разрешава потребление на iPhone като уеб камера без спомагателен програмен продукт.

Тъй като Microsoft към този момент не има мобилна платформа, компанията влага старания да поддържа добре Android, предоставяйки на потребителите разширени функционалности, каквато е опцията да употребяват смарт телефона си като уеб камера.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР