Нов протест срещу повторното избиране на Иван Гешев се подготвя

...
Нов протест срещу повторното избиране на Иван Гешев се подготвя
Коментари Харесай

Готвят нов протест срещу Иван Гешев

Нов митинг против повторното избиране на Иван Гешев се приготвя в София. В обществените мрежи към този момент има основано събитие "Да спасим Правосъдието от олигархията ".

Протестът е плануван за понеделник от 18 ч. Мястото на събирането на недоволните от избора на нов основен прокурор е Бул. Витоша.

Според някогашния ръководител на Софийския градски съд Методи Лалов и сегашен общински консултант от Демократична България Методи Лалов жителите би трябвало да защитят страната си, правосъдната система и правата си. Във фейсбук Лалов насочва апел да се опълчват жителите на задкулисието.

Лют спор във Висш съдебен съвет какво да вършат с указа на Радев

"За следващ път ще бъда на улицата в отбрана на правото и демокрацията. Излезте и вие. Имаме потребност един от различен. Всеки човек е значим. Делата приказват повече от думите ", съобщи той.

След провлечено с часове разискване в четвъртък Висшият правосъден съвет още веднъж удостовери поддръжката си за Иван Гешев и препрати решението си на президента за издаването на декрет. Румен Радев върна указа за избора Обвинител номер 1 със съображенията, че претендентът е единствено един и това основава предпоставки, че действителен избор няма. Въпреки различията измежду членовете на Висш съдебен съвет Гешев беше избран отново с 20 гласа "за " и четири "против ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР