Нов протест срещу ниския стандарт на живот е обявен в

...
Нов протест срещу ниския стандарт на живот е обявен в
Коментари Харесай

Очаква се автошествие в София срещу цените на горивата и ниския стандарт

Нов митинг против ниския стандарт на живот е разгласен в София за този съботен следобяд, заяви БНР.

Очаква се д емонстранти да се съберат в ранния следобяд на площад " Княз Александър Първи " (пред постройката на Народното събрание - б.р.).

Според предварителната информация, протестно автошествие трябваше да се движи по бул. " Цариградско шосе " към центъра на столицата. За това шествие обаче се събраха малко искащи.

" Разграничаваме се от предишните митинги, тъй като за нас бяха вързани политически. Въпросът е, че не знаем, какъв брой индивида ще се съберат, тъй като към този момент е студено ", сподели един от недоволните жители.

Причината хората да излизат на улицата и да стачкуват са цените на горивата, налозите. " Нищо не се трансформира - гласоподават си ги законите и отново ние оставаме прецаканите и надиграните ", сподели протестиращ.

" Защо като се качиха цените на горивата, хлябът нарастна, а сега като са паднали, не е поевтинял ? Ние не желаеме да дават оставка, тъй като който и да пристигна след тях, ще е същата работа . Искаме да стартират да работят в полза на хората ", сподели различен от присъстващите на митинга.

В София предстоящите митинги за ниския стандарт на живот са оповестени като авто- и мото- шествия от кварталите " Младост " и " Люлин " в посока центъра.

Предвидено е те да се слеят в поход на площад " Княз Александър Първи " . Според обществено декларираните позиции, задачата е покаже, че митингът не е обвързван с политическа партия.

В Рудозем, област Смолян, се провежда шествие със събирателен пункт - паркинга на Спортната зала в града .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР