Нов протест ще се проведе днес във Велинград срещу опитите

...
Нов протест ще се проведе днес във Велинград срещу опитите
Коментари Харесай

Велинградчани отново протестират срещу смяната на болничен управител

Нов митинг ще се организира през днешния ден във Велинград против опитите да бъде заменен шефът на Общинската болница. Напрежението в града тлее от края на февруари, когато по предложение на кмета доктор Костадин Коев с гласовете на 15 съветници от поста бе предварително освободен доктор Данчо Гурдев, а на негово място до осъществяване на конкурс бе назначен доктор Заприн Пепелов.

Решението обаче бе върнато от регионалния шеф Трендафил Величков като незаконосъобразно. Обжалвано е и пред Окръжния съд, който с определение спря вписването на новоизбрания шеф в Търговския указател поради основни нарушавания на процедурата. Повод за митинга е изключителна сесия на Общинския съвет, на която това решение следва да бъде прегласувано. Проявата ще стартира от 13:30 часа, директно преди съвещанието.

Припомняме, че доктор Гурдев бе предварително освободен с гласовете на 15 съветници, а други 12 се оповестиха срещу. Сесията мина бурно, с присъединяване на стотици жители, които я трансфораха в протест, издигайки плакати с искане за оставката на кмета доктор Костадин Коев, който е вносител на предлагането. То пък е стимулирано от получен сигнал за злоупотреби, само че по този начин и не се разбра кой е създателят. А опасенията на локалните хора са, че още веднъж се прави опит за скрита приватизация на публичната болница и монополизиране на общинското опазване на здравето от близката частна болница. Още повече, че новоназначеният краткотраен шеф доктор Заприн Пепелов е бил част от екипа на друго лечебно заведение на същия притежател.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР