Нов протест пред столичната болница Шейново се състоя тази сутрин.

...
Нов протест пред столичната болница Шейново се състоя тази сутрин.
Коментари Харесай

Родители и лекари чакат заслужена присъда за нападателя на д-р Гагова

Нов митинг пред столичната болница „ Шейново ” се състоя тази заран. Този път той бе иницииран от пациенти, а проявата целеше да поддържа доктор Албена Гагова, която преди дни бе пребита от татко на новородено, тъй като отказала да даде на мъжа плацентата. Психическото положение на лекарката не било положително, изясни шефът на болничното заведение доктор Румен Велев, а повода за това е, че доктор Гагова започвала да осъзнава какво в действителност се е случило.

Родители показаха поддръжката си за доктор от болница " Шейново "
 
Протестиращите против насилието над лекари жители проведоха проявата си пред столичната болница „ Шейново ” в обществените мрежи.
 
" Разбрахме за случилото се, останахме потресени. Спонтанно направихме група във фейсбук в поддръжка на лекар Гагова. Искаме да изразим гражданска позиция против това, което се случва освен с нея, само че и с всички медицински лица - лекари, сестри, лаборанти. Цялото това принуждение против тях е неприемливо ", сподели един от родителите, пристигнал на митинга.

Баща преби лекарка, желал плацентата на детето си
 
" Който я познава не може да си показа, че човек може да бъде провокиран от нейния мил тип към каквато и да е експанзия ", сподели различен родител.
 
Директорът на болничното заведение, в която се случи случаят, доктор Румен Велев акцентира, че лекарите чакат една заслужена присъда за причинителя.

Битата доктор Гагова се възвръща физически, само че остава в тежък потрес
 
" Откровено тя не е доста добре, душевен стартира да осъзнава всичко това и е много срината. Аз имам вяра в правораздаването и то ще си свърши работата. Ние призоваваме разпоредбите да бъдат спазени и в случай че има закононарушение, би трябвало да има и наказване. Много значим детайл от спиране на тази порочна верига е точно, че до момента огромна част от хората, които правят тези закононарушения, остават ненаказани. Затова хората се обезверяват ", сподели доктор Велев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР