Нов проект за втечнен природен газ край западното крайбрежие на

...
Нов проект за втечнен природен газ край западното крайбрежие на
Коментари Харесай

ЕС се обръща към Африка в опит да замести руския газ

Нов план за полутечен природен газ край западното крайбрежие на Африка може да е приключен единствено на 80%, само че вероятността за нов снабдител на сила към този момент притегли водачите на Полша и Германия, които оглеждат опциите за доставки на газ от Африка, написа гръцкото издание „ Катемарини “.

Първоначалното находище покрай крайбрежията на Сенегал и Мавритания се чака да разполага с към 425 милиарда кубически метра газ, пет пъти повече от това, което Германия е употребила през цялата 2019 година Но производството не се чака да стартира преди края на идната година.

Това няма да помогне за разрешаването на енергийната рецесия в Европа, провокирана от войната на Русия в Украйна. Все отново Гордън Бирел, изпълнителен шеф на съразработчика на плана BP, счита, че развиването „ не може да бъде по-навременно “, защото Европа се стреми да понижи зависимостта си от съветския природен газ за зареждане на заводи, произвеждане на електричество и отопление на домове, написа гръцкото издание „ Катемарини “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР