Нов проект за журналистически разследвания стартира през есенния телевизионен сезон

...
Нов проект за журналистически разследвания стартира през есенния телевизионен сезон
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев поканил лично Васил Иванов да прави разследваща журналистика в Нова

Нов план за журналистически следствия започва през есенния ефирен сезон в ефира на Нова телевизия.
След като стана ясно, че знакови лица като Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов напущат медията, " от септември феновете още веднъж ще имат опция да проследят по какъв начин журналистът Васил Иванов разобличава незаконни схеми за корупция, обири и измами. Той се завръща в малкия екран с подписан авторски контракт след персоналната покана на притежателя на „ Адванс Медия Груп “ Кирил Домусчиев ", написа в формалното известие на уеб страницата на " Нова ".
Припомняме, че таман авторските контракти станаха евентуалната причина Бенатова, Шикерова и Николов да изоставен. Вчера (12 юни) " Свободна Европа " заяви, че на публицистите им е бил даден избор от новото управление на " Нова " - или подписват така наречен авторски контракти, или се разделят, само че не могат да останат на трудов контракт.
Авторските контракти допускат опция малкия екран да отхвърля тематики и разработки или да постанова такива, даже с изискване за наказания при липса на предпочитание на журналиста да я създаде. Освен това при тези контракти не се заплащат осигуровки, както е при трудовите. Аргументът, употребен от малкия екран, за препоръчаната смяна обаче е, че по този метод се усъвършенстват разноски, а и по този начин проверяващите публицисти " ще имат повече независимост да работят ".

Междувременно Васил Иванов отбелязва във Фейсбук, че се завръща в " Нова ", с цел да помогне малкия екран да " има по-силна, безпристрастна и самостоятелна проверяваща публицистика. Такава, каквато доказахме, че можем да вършим ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР