Нов проект за журналистически разследвания ще предложи NOVA през есенния

...
Нов проект за журналистически разследвания ще предложи NOVA през есенния
Коментари Харесай

Нов проект! Разследващият журналист Васил Иванов се връща в Нова телевизия

Нов план за журналистически следствия ще предложи NOVA през есенния ефирен сезон. От септември феновете още веднъж ще имат опция да проследят по какъв начин журналистът Васил Иванов разобличава незаконни схеми за корупция, обири и измами. Той се завръща в медията с подписан авторски контракт, след персоналната покана на притежателя на „ Адванс Медия Груп “ Кирил Домусчиев.

Васил Иванов е един от най-силните проверяващи публицисти в последните 14 години в българския ефир. За този интервал той е създател на емблематични разкрития. В неговите репортажи са уличени редица висши държавни и общински служители в корупция и други злоупотреби с власт. Както те, по този начин и десетки кметове и шефове на организации, разследвани от Васил Иванов, губят постовете си.

В следствие доста от тях са наказани. Като проверяващ публицист на NOVА, Иванов разкри и сподели още десетки порочни и незаконни схеми. Зрителите помнят по какъв начин бе трансфериран на негово име бронираният длъжностен автомобил на Главния прокурор, с което журналистът потвърди систематични нарушавания на някои от нотариусите. До напускането му на медията през 2017г., той управлява образувания от него проверяващ екип.

Заради работата си, Васил Иванов неведнъж е бил обект на закани и похищения. През 2006 година бе взривено жилището му с бомба, чиято мощ е 1 кг. тротилов еквивалент.


Към екипа на новия план се причислява и още един проверяващ публицист – репортерът на NOVA и TrafficNews.bg Тина Ивайлова. Тя става част от фамилията на NOVA през 2012 година, където разплита разнообразни престъпни проблеми. След нейното следствие за пазаруване на гласове на локалните избори през 2015 година има арестувани и наказани.

„ Ало “ измамници също се изправиха пред съда, откакто Тина Ивайлова внедри екип на медията в незаконната мрежа. Един от последните случаи, по чийто следи потегли, е за двама братя с първокласни коли, които единствено по документи са незрящи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР