Нов проект ще подпомага хората от Североизточна България да задвижат

...
Нов проект ще подпомага хората от Североизточна България да задвижат
Коментари Харесай

Пре-акселератор ще помага на желаещи да започнат свой бизнес

Нов план ще подкрепя хората от Североизточна България да задвижат концепциите си по съвременен и работещ модел, с цел да ги трансфорат в сполучлив бизнес. Това е задачата на основания от Сдружение Бизнес организация в партньорство с община Варна, ЦПО „Екселиа“, Сдружение „Български Бизнес Форуми“, Сдружение „Споделено Работно място -Варна“ и Сдружение „Варна-Европейска Младежка Столица“ Бизнес пре-акселератор на Североизтока. Експерти и консултанти проведоха серия от срещи в района, на които да разяснят на хората услугите, които дават на искащи да започват собствен бизнес.

В осведомителната среща във Варна се включиха съвсем 100 души. На нея стана ясно, че предстоят образования по предприемачество в дребни групи с друга стратегия, съобразена с потребностите на участниците, персонални съвещания с опитни специалисти и ментори. Подкрепа за подготовка на личен бизнесплан и финансиране ще получат 260 души, главно безработни и неактивни, половината от които на възраст до 29 година

Пре-акселераторът се концентрира и върху безработни над 54 година и хора с разнообразни усложнения, като задачата е да се подтиква тяхната разпоредителност в посока, съобразена с действителните нужни на района, обясниха уредниците. Те ще показват и в Добрич, Шумен и Силистра плана, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ с 356 725,60 лева Желаещите да вземат участие, могат да подават поръчки и на платформата www.pre-accelerator.bg.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР