Нов прием за саниране на жилищни сгради по ОП „Региони

...
Нов прием за саниране на жилищни сгради по ОП „Региони
Коментари Харесай

Не успяват да усвоят парите за саниране

Нов банкет за саниране на жилищни здания по Оперативна програма „ Региони в растеж” пуска община Пловдив. Крайният период за кандидатстване е 1 декември 2019 година Събраните досега над 50 плана не са задоволителни и съществува риск от дефицит на усвоените пари до 2023 година

Четири са направленията, по които ще се търсят планове – енергийна успеваемост в многофамилни жилищни здания, административни здания и в студентски общежития, културна и обществена инфраструктура.

Най-голямото неизхарчено перо сега е за енергийна успеваемост. В договорните 80 млн. лева за всички действия по „ Региони в растеж” влизат преобразяването на зоната в карето сред „ Марица- Юг”, „ Източен”, „ Цар Борси III Обединител” и „ Кн. Мария Луиза”, предгаровия площад и квартал „ Гладно поле”. В плана е заложено, че с изключение на тези планове, би трябвало да се санират здания за 18 млн. лева, защото са неизменима част от „ Региони в растеж”, прецизира TrafficNews. Ако парите не бъдат усвоени, има заплаха Община Пловдив да връща средства на ръководещия орган.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР