Нов, престижен европейски пост, в рамките само на дни, се

...
Нов, престижен европейски пост, в рамките само на дни, се
Коментари Харесай

Вместо евродепутат - вицепрезидент. Кабинетът има други планове за Лиляна Павлова

Нов, влиятелен европейски пост, в рамките единствено на дни, се очерта пред Лиляна Павлова. Кабинетът я номинира за вицепрезидент на Европейската капиталова банка. Ако бъде утвърдена, от октомври тази година ще поеме тригодишен управителен мандат в банката. Това значи обаче, че няма да влезе в Европейския парламент, откакто лидерът на листата на ГЕРБ, Мария Габриел се отхвърли ненадейно при започване на седмицата от мястото си в него, с цел да остане еврокомисар. ГЕРБ завоюва 6 места на евроизборите, а Павлова беше седма в листата. След отхвърли на Габриел, тя заема мястото й.

Ако Лиляна Павлова бъде одобрена на управителната позиция в Европейската капиталова банка, в Екологичен потенциал в последна сметка, на освободеното място от Габриел ще влезе осмият от листата на ГЕРБ – Емил Радев, евродепутат от досегашния европейски парламент.

Павлова е препоръчана за вицепрезидент с мотив от страна на държавното управление, че тя е финансов специалист с богат управнически опит в страната ни.

Според устава на Европейска инвестиционна банка представителството на държавите-членки в управлението й се обезпечава посредством систематизиране в изборни групи. В изборната група на България са включени още Хърватия, Кипър, Чешката република, Унгария, Малта, Полша, Словашката република и Словения. Изборът на членове в управителните органи зависи и от ротационна скица, съгласно която е ред на България да излъчи представител за вицепрезидент за период от три години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР