Нов председател, ново ръководство, но без нова политическа линия –

...
Нов председател, ново ръководство, но без нова политическа линия –
Коментари Харесай

Божидар Лукарски: Взехме важно решение за свобода на коалиране по места /ВИДЕО/

Нов ръководител, ново управление, само че без нова политическа линия – по този начин водачът на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски вижда „ синята ” партия след Националната конференция на 7 юли, когато възнамерява да сдаде поста. Пред БТВ той акцентира, че решението му е персонално и не е взето под напън.

„ Нарочно изчаках този Национален съвет, на който всички мои оферти се одобриха с доста огромно болшинство. Групата, която се беше оформила като съпротива, най-меко ще кажа, че претърпя проваляне. Съюз на демократичните сили се нуждае от ново управление ”, съобщи още той.

Лукарски уточни, че не готви собствен правоприемник, само че и няма да напуща политическия живот и Съюз на демократичните сили. „ Под каква форма ще бъде – има време да решим ”, добави ръководителят.

В Съюз на демократичните сили избухнаха брожения, откакто се появиха информации, че кръгът към Лукарски желае да прилепи партията към ръководещите националисти – в това число и „ съквартирантите ” им на „ Раковски ” 134 от НФСБ. „ На тази Национална конференция ще вземем решение и каква линия да следваме. Аз от дълго време съм декларирал моето мнение и виждам, че то събира от ден на ден и повече поддръжници. Мисля че ще вземем решение за такава линия консервативно-патриотична ”, съобщи Лукарски.

Зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев преди време съобщи, че Съюз на демократичните сили се трансформира във „ фашистка партия ”. „ Фашизъм в България в никакъв случай не е имало ”, отговори му задочно Лукарски. Той на собствен ред запита какво прави ДСБ в „ Демократична България ”, в случай, че има сериозна несъответственост сред нея и „ Зелените ” и „ Да, България ”, да вземем за пример.

В същото време, той означи, че на последното заседание е било взето значимо решение по отношение на идните следващата година локални избори – структурите по места ще са свободни да се коалират с който решат.

На въпрос дали това няма да докара до безпринципни решения и търговия с въздействие и постове, Лукарски отговори, че „ Съюз на демократичните сили е с най-силните локални структури ” и е било огромна неточност преди от централата да споделят кой с кого да се коалира без да се регистрира „ локалният климат ”./sdsvarna.net

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР