Нов, пореден отпуск от затвора получи високопоставеният член на разбитата

...
Нов, пореден отпуск от затвора получи високопоставеният член на разбитата
Коментари Харесай

Гръцки терорист получи пореден отпуск от затвора

Нов, следващ отпуск от пандиза получи високопоставеният член на разрушената през 2002 година гръцка крайнолява терористична организация "17 ноември " Димитрис Куфодинас, оповестява в. "Катимерини ",.

Куфодинас, наказан на пожизнен затвор за убийства и други терористични дейности, ще напусне пандиза във Волос на 28 февруари и ще остане на независимост в продължение на шест дни.

Преди това наказаният бе пуснат краткотрайно на независимост в края на декември за шести следващ път.

Отпуските на Куфодинас и прехвърлянето му през август в затвор с по-лек режим провокираха голям брой отрицателни реакции както в Гърция, по този начин и в чужбина.

Куфодинас изтърпява пожизнен затвор за присъединяване в 11 от 23 убийства, за които е упреквана групировката "17 ноември ". Тази организация се изплъзваше на полицията близо 30 години, до момента в който един от членовете й не беше задържан след нескопосана бомбена офанзива през 2002 година Случаят провокира серия арести и докара до осъждането на Куфодинас през идната година за убийствата, както и за въоръжени кражби и бомбени набези.

Жертвите на групировката включват военнослужещи и дипломати от Съединени американски щати, Англия и Турция, а също известни гръцки предприемачи и политици.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР