Нов подход за защита на устройствата през целия жизнен цикълПотребителите

...
Нов подход за защита на устройствата през целия жизнен цикълПотребителите
Коментари Харесай

Lenovo подобрява сигурността с ThinkShield решение

Нов метод за отбрана на устройствата през целия витален цикъл

Потребителите и бизнесът могат в идентична степен да се възползват от ThinkShield решенията за сигурност

Lenovo разкри серия от нови артикули, партньорства и решения за инфраструктура и сигурност, ориентирани към бизнес потребителите, по време на конференцията Transform 2.0 в Ню Йорк по-рано тази седмица.

Обявените решения са част от тактиката на Lenovo за „ Интелигентна промяна ”, в основата на която стоят нововъзникващи технологии, включително изкуствен интелект, добавена действителност, IoT, блокчейн и 5G съгласуваност. Lenovo подчертава на три преимущества на своите решения – облачно-базирани, дистрибуция посредством инфраструктура, включително мрежи, и подсигуреност посредством устройства.

Подразделението Lenovo Intelligent Device Group (IDG), в частност, показа ThinkShield – нов метод към гарантиране сигурността на устройствата през целия им витален цикъл. ThinkShield предлага набор от технологии и средства за надзор – от BIOS и фърмуер за оторизация и физическо/виртуално ръководство на крайните процеси, през камери и четци на пръстови отпечатъци до ръководство на веригите за доставки.
още по тематиката
Работейки с сътрудници като Intel, MobileIron и Absolute, Lenovo ще даде на потребителите и админите повече способи да подсигуряват сигурността и сигурността на данните си.

Миналата година остана в историята като годината с най-вече нарушавания на сигурността, чиито регистриран брой доближи зашеметяващите 2,6 милиарда, показват от Lenovo. Ето за какво компаниите се нуждаят от сигурни устройства, които пазят сензитивните данни и ги защищават от закани в интернет и опасности, свързани с компрометирането на персонални данни.

Потребителите и бизнесът могат в идентична степен да се възползват от ThinkShield. Така да вземем за пример, основаната на BIOS Smart USB отбрана разрешава на ИТ експертите да конфигурират USB портовете по този начин, че да реагират само на клавиатури и насочващи устройства и по този начин персоналните компютри на чиновниците стават по-защитени.

ThinkShield пази потребителите онлайн. Технологията Lenovo WiFi Security засича закани и уведомява потребителите, когато има заплаха да се свържат с безжични мрежи, които не са сигурни, а Bufferzone изолира онлайн заканите, още преди те да заразят цялата организация.

ThinkShield от Lenovo пази данните на потребителите по разнообразни способи. Например, щом устройствата доближат края на своя витален цикъл, Lenovo подсигурява сигурността на евентуално сензитивните данни, като чисти дисковете и несъмнено рециклира частите. Lenovo предлага и платена услуга „ Keep Your Drive ”, която подсигурява, че сензитивната информация в никакъв случай няма да излезе отвън контрола на клиентите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР