Нов план за субсидиране на технологичното обновяване на болниците в

...
Нов план за субсидиране на технологичното обновяване на болниците в
Коментари Харесай

`5 млн. евро субсидия по ПВУ за обновяване на болниците в Кипър

Нов проект за субсидиране на софтуерното възобновяване на лечебните заведения в Кипър за повишение на качеството на предлаганите от тях здравни услуги, бе разгласен от здравното министерство. Подаването на поръчки за присъединяване в него стартира от през днешния ден.

Безвъзмездното финансиране е на обща стойност 5 млн. евро, включени в националния План за възобновяване и резистентност (ПВУ).

Модернизацията на лечебните заведения посредством обезпечаването на новаторско здравно софтуерно съоръжение е измежду главните стратегически цели на държавното управление, съобщи здравният министър доктор Попи Канари.

Финансовите тласъци в проекта са предопределени за закупуване на нова здравна инсталация с акцент върху цифровите технологии, която да размени остаряла техника или да покрие спомагателни потребности на лечебните заведения.

Целта е да се ускори тяхната конкурентоспособност и да се подсигурява, че пациентите имат достъп до качествени здравни услуги, акцентира министър Канари.

Държавните и частните лечебни заведения могат да получат безплатни средства за до 3 капиталови плана.

Субсидията варира от 10% до 50% от разноските, като оптималният ѝ размер е 300 000 евро.

Общо 74 млн. евро ще бъдат употребявани за надграждане на националната здравна система посредством Плана за възобновяване и резистентност.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР