Нов партньор може да купи част от дела на „Росатом“

...
Нов партньор може да купи част от дела на „Росатом“
Коментари Харесай

Нов партньор може да купи част от дела на „Росатом“ в АЕЦ „Аккую“


Нов сътрудник може да купи част от каузи на „ Росатом “ в плана за строителството на АЕЦ „ Аккую “. Той може да е отвън кръга на фирмите, с които съветската корпорация до момента е водила договаряния за продажба на каузи си от 49% в АЕЦ „ Аккую “, съобщи генералният шеф на „ Росатом “ Алексей Лихачов, представен от atomic-energy.ru.

„ Росатом “ се контракти за продажба на каузи си в плановата компания за построяването на АЕЦ „ Аккую “ с консорциума „ Cengiz “ – „ Kolin “ – „ Kalyon “ през лятото на 2017 година Планирано бе документът за влизане на фирмите в плана да бъде подписан до края на 2017 година, само че при започване на тази година стана ясно, че „ Kolin “ и „ Kalyon “ са прекратили договарянията.

Преди това Лихачов заяви пред ТАСС, че първата договорка по продажбата на каузи в АЕЦ „ Аккую “ може да бъде осъществена през 2019 година, като посочи, че не става въпрос за продажбата на целия дял от 49%. Малка част от пакета може да бъде продадена на една от турските компании, посочи генералният шеф на „ Росатом “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР