Нов паметник на най-великия футболист в историята на Левски -

...
Нов паметник на най-великия футболист в историята на Левски -
Коментари Харесай

Новият паметник на Гунди е почти готов

Нов монумент на най-великия футболист в историята на " Левски " - Георги Аспарухов-Гунди, ще бъде открит в най-скоро време. Новината заяви кметът на столичния регион " Слатина " Георги Илиев, на чията територия ще бъде паметникът.

В пост в профила си във " Facebook " Илиев заяви някои детайлности - Гунди ще е показан в цялостен растеж, творбата е дело на скулптора Любомир Григоров и към този момент е съвсем приключена. Тя ще бъде ситуирана в парк " Гео Милев ", покрай къщата на Аспарухов ъгъла на улиците " Детелин Войвода " и " Братя Пешеви ”.

" Вече две години работим по плана за негов монумент в парк " Гео Милев ", допустимо най-близо до къщата му. Държахме да е тук. Тук, където са едни от най-красивите изгреви в София. По права линия върви нишката с бюста на Гео Милев - и той въодушевяващ, само че и той разтревожен, търсещ, откровен. И той популярен. Не е нужно човек да е футболен почитател, левскар или даже да обича футбола, с цел да е наясно със значимостта на личността на Гунди за нас, българите. Гунди е тази легенда, която все ни липсва. Той основава този мит за положително, триумф, вътрешна мощ и креативна независимост, който движи, напряко тласка една нация да върви напред. Искам, когато сме в парка - спокойни, леки, способни да одобряваме положителните послания - да виждаме Гунди и да се сещаме, че всичко е допустимо, че човек може да реализира каквото изиска, с воля, работа и доброта ", написа Георги Илиев.

В квартал " Слатина " към този момент има паметна плоча на Георги Аспарухов. Новият монумент на Гунди ще е вторият негов в цялостен растеж. Единственият досега се намира пред стадиона на " Левски ", който носи името точно на огромния футболист. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР