Нов пълен кулинарен сборник с над 120 автентични рецепти от

...
Нов пълен кулинарен сборник с над 120 автентични рецепти от
Коментари Харесай

Събират „Гозбите у Северозапада“ в кулинарна книга с кауза

Нов цялостен кулинарен алманах с над 120 достоверни предписания от Северозападна България излезе от щемпел. „ Гозбите у Северозапада “ събират ястия от Видинско, Монтанско и Врачанско. Освен познатите на всички от района - „ Лютика “, „ Гньетени чушки “, „ Спържа “ събрани от Иван Сашов Савов открехва вратите и не толкоз известни гозби като торлашките „ Бел муж “, „ Зелена ютеница “, „ Косачко кисело “ както и „ Керкеле “ и „ Подробица “ от региона на Златията откъдето е и Иван.
Той е готвач приключил Кулинарната Академия в Бангкок, лауреат на доста национални и интернационалните кулинарни състезания, работил в Съединени американски щати, Испания, Исландия и Германия.
Автор на корицата е Елена Делева, която съчетава в чипровската „ канатица “ фрагменти от врачанският Балкан, Баба Вида и Белоградчишките скали. Паралелно излиза и британска версия на сборника.
Книгата излиза след сполучлива акция за набиране на средства в kickstarter, като всички доходи от нея отиват за самодейност обвързвана с НЧ „ Живот “ в монтанското село Мокреш.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР