Нов пакет с мерки, включително законодателни, поиска Европейската комисия официално

...
Нов пакет с мерки, включително законодателни, поиска Европейската комисия официално
Коментари Харесай

ЕК иска сериозно изчистване на автомобилния сектор до 2030 година

Нов пакет с ограничения, в това число законодателни, изиска Европейската комисия публично през днешния ден (8 ноември), с цел да бъде понижено замърсяването от страна на автомобилния бранш на Стария континент.
Съгласно желанията на Брюксел, новопроизведените коли и микробуси би трябвало да отделят толкоз по-малко нездравословни излъчвания, че до 2030 година отделяните нездравословни излъчвания от транспортния бранш в Европейски Съюз да намалеят с 30% по отношение на равнището от 2021 година.
За задачата особено ще бъдат въведени нови стандарти за обособяване на въглероден диоксид. Те, обаче, няма да са твърда граница, а ще са % от заложени характерни цели за понижаване на нездравословните излъчвания като цяло - да вземем за пример до 2025 година, като цяло транспортният бранш в Европейски Съюз в границите на леки коли и микробуси би трябвало да понижи с 15% равнището на нездравословните емсии по отношение на 2021 година. За съумелите да реализират заложените им цели автомобилни производители ще има бонус - по-малко прецизна нова граница за замърсяване.
Ще има ли санкции за тези, които не реализират задачите - научете в Expert.bg.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР