Нов пакет от мерки за възстановяване на бизнеса след COVID-19.От

...
Нов пакет от мерки за възстановяване на бизнеса след COVID-19.От
Коментари Харесай

Мерки 2 в 1: Почивка за деца и учители, клиенти за туризма

Нов пакет от ограничения за възобновяване на бизнеса след COVID-19.

От всяко учебно заведение в цялата страна на отмора могат до отидат до 70 деца. Ефектът ще е две в едно - учениците ще се възстановят от пандемията, а и туризмът ще проработи.

Инициативата е за 15 млн. лева или по 500 лева на курортист.

Новината за безплатното летуване стигна до учебните заведения. Учениците ще бъдат подбрани по преценка на педагозите и със единодушието на родителите.

„ На първо място ще бъдат тези, които са изкарали Коронавирус и то тежко, с цел да си възвърнат силите, както и при предпочитание на учениците и, в случай че има доста искащи, ще бъдат редуцирани “, разяснява зам.-директорът на 51 учебно заведение „ Елисавета Багряна “ Веселин Стефанов.

Вече има и искащи възпитаници. „ Като цяло зависи какви ще са изискванията в самата станция, само че допускам, че ще са положителни, аз по принцип вървя по такива неща изключително през зимата “, споделя Росен Стоянов от 6. клас.

Туроператорите чакат ясни правила, по които ще бъдат избрани базите, както и учениците, които ще се възползват от програмата.

„ Трябва да се намерения по какъв начин ще се избират тези 30 000 деца. Да не би пък да стане проблем: А пък за какво моето дете не отива? “, разяснява туроператорът Евелина Пулева.

Очаква се програмата да бъде утвърдена от държавното управление и да стартира още през юли.

„ От финансова позиция имаме ограничаване, че всяко учебно заведение може да се включи с не повече от 70 деца – могат да бъдат по-малко, само че повече не могат да бъдат “, изясни просветителният министър Николай Денков. „ В този туристически пакет ще бъдат включен с изключение на нощувка, храна, застраховка, ще бъда включена и една богата стратегия “, разясни министърът на туризма Стела Балтова.

Почивката ще бъде за една седмица.

И още - 400 хиляди лв. ще бъдат заделени за учители, които ще могат да възстановят здравето си след Коронавирус.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР