Нов опит за Съдебна реформа. Депутатите разглеждат промени в Наказателно-процесуалния

...
Нов опит за Съдебна реформа. Депутатите разглеждат промени в Наказателно-процесуалния
Коментари Харесай

Седмица преди края на 48-ото НС: Депутатите търсят механизъм за контрол на главния прокурор

Нов опит за Съдебна промяна. Депутатите преглеждат промени в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт, с които се вкарва механизъм за надзор на основния прокурор. 
Депутатите започнаха работа с разбъркване на точките в дневния ред, което продължи повече от половин час и докара до сериозен спор. Причината - точката, която включва механизма за следствие на основния прокурор в началото беше заложена като първа, само че след предложение на Движение за права и свободи и „ Възраждане ” беше изместена от Проект на решение за черноморската банка и Закона за правосъдната власт, до който през вчерашния ден депутатите не стигнаха, а също е обвързван със Съдебната промяна. С това разбъркване обаче от „ Продължаваме промяната ” се усъмниха, че се прави опит за избутване на механизма. 
Още преди да стигнат до Механизма за надзор на основния прокурор, депутатите се скараха. Причината -промяна в дневния ред.
„ Виждаме синхрона сред Движение за права и свободи, „ Възраждане ” и ГЕРБ - първо вкарваме Черноморска банка като първа точка, по-късно променяме другите точки, с цел да избутаме обратно механизма за надзор на основния прокурор ”, разяснява Настимир Ананиев от Политическа партия.
„ Да се срещнат със законопроекта, който влиза. Законът за правосъдната власт съдържа и механизъм и за неготово краткотрайно премахване ”, сподели Петър Петров от „ Възраждане ”.  
Заради обвиняването ГЕРБ предложиха друго. За да не се бави процедурата, да отпадне планът на решение, импортиран от „ Продължаваме промяната ” за отплата на потребителите на природен газ. 
„ Тя така и така е чист популизъм. Пари за обезщетения има в снадки Закон за бюджета ”, съобщи Делян Добрев от ГЕРБ.
„ Колко са високи цените, по какъв начин се оправят хората и за какво желаете да махнете тази точка? Г-н Добрев като махате тази точка, обяснете за какво ”, изиска Искрен Митев.
„ Г-н Митев или не слуша, или не чува ”, отговори Делян Добрев.
„ Забравихме за хората, които се греят на кравешки изпражнения, на пелети, а се хванахме за газа ”, сподели Рамадан Аталай от Движение за права и свободи.
„ Предложението на господин Добрев беше неприемливо. Но наподобява доста постоянно ще се пренарежда тези дни. Да стартираме работа и да спрем да разместваме точките ”, прикани Кристиан Вигенин.  
След абсурда, работата продължи. Депутатите си удължиха работното време до приемане на всички точки от дневния ред. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР