Нов опит за пренасяне през границата на голямо количество нелегален

...
Нов опит за пренасяне през границата на голямо количество нелегален
Коментари Харесай

На Кулата задържаха нелегален товар от 21 тона спирт

Нов опит за преместване през границата на огромно количество незаконен алкохол предотвратиха митническите чиновници, осведомят от Агенция "Митници ".
На 20 юли при инспекция на товарен автомобил с българска регистрация, излизащ от страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, митническите чиновници откриват 21 000 литра незаконен алкохол. По документи камионът превозвал изкуствена тор. По метода „ разбор на риска " транспортното средство е селектирано за пролъчване с рентгенова инсталация.
При последвалата физическа инспекция митническите чиновници откриват, покрити с чували, опаковани като палети, 21 контейнера, всеки с съдържимост 1000 литра, цялостни с течност с аромат на алкохол.
Направеното замерване на течността с денситометър е отчело 96,3 % vol алкохолни градуса. В хода на инспекцията са открити и 6 кашона с празни опаковки за тютюн за пушене. Акцизната стока, опаковките за тютюн и товарният автомобил, послужил за осъществяване на нарушаването са арестувани.
Взети са проби за лабораторен разбор. Дължимият данък за сходно количество алкохол е над 200 000 лв.. Работата по случая продължава.
В края на май тази година митническите чиновници задържаха 18 тона незаконен алкохол, укрит в български камион, излизащ от страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата.
Предполага се, че спиртът е предопределен за произвеждане на спиртни питиета, популяризирани в гръцките курорти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР