Нов опит за пренасяне на недекларирана валута с левовата равностойност

...
Нов опит за пренасяне на недекларирана валута с левовата равностойност
Коментари Харесай

Митничари с удар от недекларирана валута за над 800 000 лева

Нов опит за преместване на недекларирана валута с левовата равноценност 800 481 лв. предотвратиха митническите чиновници от Търговско дружество Митница Бургас.

На 03.05.2022 година на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва товарен микробус с турска регистрация, пътуващ от Англия за Турция през България. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която във фабрична празнина под шофьорската седалка са открити недекларирани 253 490 британски паунда, 149 800 евро, 5990 ирландски паунда. Намерената валута е с общо българска равноценност 800 481 лв..

Образувано е бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура –Хасково-Териториално отделение-Свиленград.

На водача,  Я.Х, 39 годишен турски жител, е повдигнато обвинение  за закононарушение по чл.251 от Наказателния кодекс, за това че на 03 май 2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, при излизане от Република България за Република Турция не е извършил задължението си според наредбите на Валутния закон за обявление на парични средства, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз и цената на закононарушението е в изключително огромни размери.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР