Нов опит за пренасяне на контрабандни цигари предотвратиха митническите служители

...
Нов опит за пренасяне на контрабандни цигари предотвратиха митническите служители
Коментари Харесай

Турски ТИР опита да вкара у нас цигари в резервните гуми

Нов опит за преместване на контрабандни цигари предотвратиха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево. Контрабандните цигари са открити  на 5 октомври 2018 година при митническа инспекция на товарен автомобил, с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът на камиона - турски жител декларирал, че няма персонални движимости, артикули и валутни полезности за обявление.

По метода „ разбор на риска " камионът е селектиран за щателна митническа инспекция. След пролъчване с рентгенова инсталация и последвал физически надзор митническите чиновници откриват, че в двете аварийни гуми, както и на още три места - към резервоарите, в задната част на шофьорската кабина и във въздуховодите, са укрити 1680 кутии /33 600 къса/ контрабандни цигари от марката „ Marlboro gold " без акцизен бандерол.

Контрабандните цигари са арестувани. На водача, е формиран акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни артикули без знанието и разрешението на митническите органи.

През първите девет дни на месец октомври на Министерство на правосъдието Капитан Андреево митническите чиновници са иззели 6496 кутии цигари, закупени от Република Турция от 215 минали пасажери. Те са носили от акцизната стока количества, превишаващи позволената норма. За същия интервал, по метода на разбора на риска, при щателни митнически инспекции, са арестувани 3982 съзнателно укрити кутии цигари, за които на нарушителите са формирани 27  акта.  Общо за интервала митнически чиновници са задържали 209 560  къса (10 478 кутии) безакцизни цигари и 6  кг тютюн за пушене.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР