Нов опит на злоупотреба с данни от клиенти на банка

...
Нов опит на злоупотреба с данни от клиенти на банка
Коментари Харесай

Наша банка зове за внимание заради злоупотреба с данни от клиенти!

Нов опит на корист с данни от клиенти на банка ЦКБ. Ето какво известие изпратиха от Централна Кооперативна Банка преди минути:

В случай че сте получили електронно известие с адресант " CCBank.bg " [email protected] или сходни, молим Ви да не отваряте известието, атачмънтите и съдържащите се в тях линкове.

Съобщението НЕ Е ИЗПРАТЕНО от ЦКБ АД – то съставлява злоумишлен опит за така наречен " фишинг “ офанзива и има за цел да събере потребителска информация.

При сходни случаи, предлагаме да се подхващат следните дейности:

Проверка на компютърното устройство с лицензиран антивирусен програмен продукт.

Редовно възобновяване на употребената система, потребление единствено на лицензиран и закупен програмен продукт.

Промяна на паролата за достъп до пощата със комплицирана сложна ключова дума (големи и дребни букви, цифри и служебни знаци, с не по-малко от 10 символа).

Отправяме молба към всеки, който е получил сходни електронни известия да не дава отговор, а ако го е направил, да се свърже неотложно с представител на Банката на:

*5050 (Таксуването на диалозите е по отношение на цените и политиките на потребления от клиента мобилен оператор. Възможно е позвъняванията към къс номер да не се включват в пакета безвъзмездни минути, за което ЦКБ не носи отговорност).

(02) 9266 500

0889 934 694

С почитание,

Централна Кооперативна Банка
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР