Нов онлайн-инструмент на НАСА позволява на гражданите и общностите по

...
Нов онлайн-инструмент на НАСА позволява на гражданите и общностите по
Коментари Харесай

НАСА показва ефекта от топенето на ледниците

Нов онлайн-инструмент на НАСА разрешава на жителите и общностите по света да узнаят точното влияние от покачването на морското ниво върху обособените крайбрежни градове. Тази налична информация обезпечава на учените и политиците по-цялостно схващане за последствията от изменението на климата в съответни области.

Макар че множеството крайбрежни общности по света са наясно с непосредствените опасности за своето оцеляване, поради покачването на морското ниво, новият уеб инструмент на НАСА им разрешава да възнамеряват по-точно какво би трябвало да създадат в бъдеще. Текущите прогнози плануват, че крайбрежните общности ще станат очевидци на повишение на морското ниво с до 1,20 метра, според от местоположението.Влиянието на топенето на морския лед ще се усети по друг метод на разнообразни места. Затова е значимо общностите да имат допустимо най-точна информация, написа Греен Тех. Инструментът на НАСА, създаден в Лабораторията за реактивни задвижващи системи, включва ротацията на Земята и гравитационните променливи, с цел да дефинира с акуратност по какъв начин ще се повлияят избрани общности.

За да основат този инструмент, откривателите са направили изследване, в което са анализирали данните за 293 крайбрежни града. Така са пресметнали локалното повишаване на морското ниво и даже съответния " мразовит източник " на новото количество вода в международния океан.

В някои случаи градовете ще бъдат наранени от топенето на ледници, които са доста надалеч от тях. Това е по този начин, поради въздействието на гравитацията. Когато ледените листове се топят, гравитационното поле на Земята се променя, изясняват учените. Затова покачването на морското ниво е друго на разнообразни места. Различията са толкоз обилни, че в някои случаи локално, наоколо до топящ се лед, морското равнище може даже да спадне.

Учените се надяват, че новият уеб инструмент ще даде опция на локалните общности да вземат осведомени решения, с цел да се приготвят за въздействията от изменението на климата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР