Нов обрат в лечението на 9-годишния Стефан, който страда от

...
Нов обрат в лечението на 9-годишния Стефан, който страда от
Коментари Харесай

Малкият Стефко стигна до Румъния, парите за лечението му – не

Нов поврат в лекуването на 9-годишния Стефан, който страда от спинална мускулна недоразвитост: макар че беше планувано за през днешния ден в румънска болница, избавителната процедура не се реализира.

Причината – средствата, преведени от Фонда за деца, към момента не са пристигнали в Румъния.

Тази заран Стефко и татко му влязоха в румънската детска болница, заредени с вяра този път детето да получи терапия – в манипулационната, където към спасението си са тръгнали 12 други деца. Там ги посрещна доктор Андрада Миреа. Новината е неприятна – средствата не са стигнали до банковата сметка на болничното заведение,въпреки уверението на здравното министерство, че парите към този момент са преведени на 16 януари.

Оказва се, че Фондът е направил превода два дни по-късно. " Като говорихме с вашия Фонд за деца, те споделиха: " Ще изпратим парите през днешния ден ". После получихме и извадка от превода, който е от 18 януари. Ние не сме сигурни, че ще получим парите, тъй като ги нямаме в нашата сметка. Това не е лекуване за 1 евро, то е доста скъпо! И всеки би споделил, че не може да рискува в този случай ", изяснява доктор Миреа.

В момента болничното заведение разискват дали да поемат риска и на следващия ден да слагат инжекцията на Стефан. Бащата също се надява момчето да получи първата доза от лекарството в този момент – тъй като всяко пътешестване е мъчно.

От Българката национална банка обясниха за bTV, че няма закъснение в превода и сумата би трябвало на следващия ден да бъде получена на сметката на румънската болница.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР