Нов обрат претърпя делото за убийството на готвача Никола Колев

...
Нов обрат претърпя делото за убийството на готвача Никола Колев
Коментари Харесай

Съдят Киро Принца за умишлено убийство, грозят го от 10 до 20 години затвор

Нов поврат претърпя делото за убийството на готвача Никола Колев в Стария Несебър на 17-ти април 2016 година Съвсем скоро пред Окръжния съд в Бургас ще се изправи предприемачът Кирил Христов, по прякор Принца. Той обаче ще бъде упрекнат в съзнателно ликвидиране, за което може да получи от 10 до 20 години затвор, оповестява " Флагман ".

През август м. година обвиняването против принца беше преквалифицирано в ликвидиране по несъобразителност. При смяната мощно натежаха балистичната и трасеологичната експертизи. Становищата на експертите от НИКК изрично показвали, че предприемачът не е имал желание да убива дългогодишния си чиновник и другар Кольо. Това посочил и направеният следствен опит.

Заради преквалифицирането на обвиняването делото трябваше да се гледа в Районен съд-Несебър. Прокуратурата в морския град обаче възрази процесът да тръгне по лекия текст. Апелативната прокуратура в Бургас приела възражението и постановила на Окръжна да изготви обвинителен акт по член 115 за съзнателно ликвидиране, оповестиха за Флагман.бг от пресцентъра на държавното обвиняване.
Разследването на тежкото закононарушение публично е завършило през днешния ден. До 30 дни прокурорът би трябвало да внесе обвинителен акт, а по-късно да се насрочи дата за делото.

По всичко наподобява, че близо 2 години след гибелта на готвача Кольо, Принца ще се изправи пред съда и то със съществено обвиняване. При миналата подготовка – ликвидиране по несъобразителност имаше огромна възможност предприемачът да не изкара и ден зад решетките. Причината е, че той е с чисто правосъдно минало, има сериозен бизнес и се употребява с добра известност в обществото. Затова при приемане на минимума от 1 година, Христов нямаше да влезе в пандиза, защото е под „ домакински арест” даже от повече време, а мярката се приспада при изговаряне на присъдата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР