Нов обрат по дългогодишния спор за паркинга на Народното събрание

...
Нов обрат по дългогодишния спор за паркинга на Народното събрание
Коментари Харесай

Колите на депутатите: НС си върна безплатното паркиране – било в „зона за сигурност“

Нов поврат по дългогодишния спор за паркинга на Народното събрание - Столичната община откри, че е неодобрена в желанието си да махне депутатските коли от площад „ Александър Невски “. Това става с един от дребното закони, които е приел 46-ият парламент.

Това лято Столичната община с единомислещо решение на общинския съвет взема решение да понижи местата за паркиране на площада сред катедралата „ Св. Ал Невски “ и Народното събрание, както и на площада до някогашния Партиен дом. От кметството лишават и привилегията за гратис паркиране на депутатите.

„ Това имаше за цел да понижи колите в знакови за града места, каквито са двата площада “, разяснява общинският консултант Зафир Зарков.

С един от дребното закони, които приема 46-тото Народно заседание обаче, депутатите на процедура си връщат безплатните паркинги. Това се случва посредством правилника за организацията и активността на Народното събрание, който дава право на ръководителя на Народното събрание да утвърждава зони за сигурност към постройките на Народното събрание.

Ива Митева утвърждава зони за сигурност, които изцяло съответстват с отнетите им от общината паркинги и уведомява с писмо кмета на столицата.

„ По-неприятното е, че повече от 300 паркоместа в абсолютния център на града ще останат за паркиране на коли на Народно събрание “, разяснява Зарков.

Плановете на Столичната община и решението на общинския съвет са някогашния депутатски паркинг да стане пешеходна зона, само че след разпореждането на предстедателя на Народно събрание тази зона към този момент е отвън контрола на Столичната община.

Потърсихме ръководителя на 46-тия парламент, само че посредством пресцентъра на „ ИТН “, Ива Митева отхвърли коментар.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР