Нов негативен рекорд в Съединените щати - за денонощие потвърдените

...
Нов негативен рекорд в Съединените щати - за денонощие потвърдените
Коментари Харесай

900 жертви на коронавируса за последните 3 дни в САЩ

Нов отрицателен връх в Съединените щати - за денонощие доказаните случаи на COVID-19 са повече от 65 хиляди. Данните са на университета " Джонс Хопкинс ".

Броят на инфектираните с новия ковид в Съединените щати надвиши три милиона и двеста хиляди души. Увеличават се и смъртните случаи - към 900 за миналите три дни. Тезата на президента Доналд Тръмп е, че растежът на случаите на COVID-19 се дължи на множеството направени проби.

Според доктор Антъни Фаучи обаче някои щати анулираха рестриктивните мерки прекомерно бързо и в този момент заплащат цената за това. Такъв образец е Флорида. Там се записват приблизително девет хиляди инфектирани за ден. За съпоставяне броят им е бил хиляда предишния месец. Директорът на американския институт по инфекциозни болести изрази внимателен оптимизъм за имунизациите против вируса, които са в развой на разработка.

" Надяваме се, че в края на тази календарна година и началото на 2021 година, ще имаме ваксина ", сподели доктор Фаучи.

Новите " горещи точки " на COVID-19 са южните щати, в това число Калифорния, Тексас, Флорида, Луизиана и Аризона, до момента в който до неотдавна те бяха Ню Йорк и североизточната част на страната. Заради огромното нарастване на случаите някои щати стопираха процеса на отваряне и върнаха част от ограничения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР