Нов национален координационен център към Министерството на околната среда и

...
Нов национален координационен център към Министерството на околната среда и
Коментари Харесай

Нова дирекция към МОСВ ще следи за щетите върху околната среда

Нов народен координационен център към Министерството на околната среда и водите основават след решение на кабинета. Новината идва след поредност от разтърсвания в бранш екология, следствието против към този момент някогашния зам.-министър Красимир Живков и абсурда БоклукГейт.
Нов народен координационен център към Министерството на околната среда и водитесъздават след решение на кабинета. Новината идва след поредност от разтърсвания в бранш екология, следствието против към този момент някогашния зам.-министър Красимир Живков и абсурда БоклукГейт.

Новата дирекция към Министерство на околната среда и водите ще работи като помощен орган. Идеята за основаването й е на министър Емил Димитров - Ревизоро и през днешния ден беше гласувана на постоянното съвещание в Министерския съвет.

Това звено ще се набира, следи и проучва нужната информация, за обезпечаване опазването на съставените елементи на околната среда, както и факторите, които замърсяват или повреждат околната среда.

Чрез " Националния координационен център " ще се даде опция за превантивно обозначаване на възможни проблеми и навременно взимане на аргументирани решения. Звеното ще работи в тясно съдействие с районните органи на власт, които реализират държавната политика в областта на околната среда, включително Регионални инспекции по околна среда и води, Басейнови дирекции и Дирекции на националните паркове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР