Нов модерен арест, който отговаря на европейските изисквания, откри днес

...
Нов модерен арест, който отговаря на европейските изисквания, откри днес
Коментари Харесай

Правосъдният министър откри нов арест в старозагорския затвор

Нов съвременен арест, който дава отговор на европейските условия, откри през днешния ден в Стара Загора министърът на правораздаването Данаил Кирилов. 

Старозагорският митрополит Киприан освети постройката. На събитието участваха още заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, регионалният шеф на Стара Загора Гергана Микова, заместник-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов, основният шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията ” гл. комисар Васил Миладинов, началници на затвори от страната, представители на законодателната, правосъдната, изпълнителната и локална управляващи. 

Новите пространства, които са с потенциал до 63 арестувани лица, се намират в постройка на територията на пандиза. Началникът на Старозагорския затвор старши комисар Иван Карушков изясни, че са спазени стандартите за минимална жилищна повърхност от 4 кв. м. на арестувано лице.

Във всяка килия има построени хигиеничен възел и вентилация. Помещенията са с прозорци с естествено осветяване, което дава отговор на нормативните условия. След преместването на ареста в постройката на пандиза, арестуваните ще имат опция да употребяват престой навън, настрана от лишените от независимост. Освен това те ще могат да употребяват магазина на пандиза за закупуване на позволени движимости и хранителни артикули. Ще имат и всекидневен достъп до здравно обслужване.

Това е шестият арест в страната, който е изместен на територията на съответния затвор. Такива към този момент действат в Бургас, Враца, Ловеч, Пазарджик и Плевен. Предстои карцерът в Сливен също да бъде изместен на територията на пандиза.

При откриването през днешния ден правосъдният министър Данаил Кирилов посочи, че дейната работа за възстановяване на материалните условия в пандизите и арестите ще продължи. Той направи обиколка и на библиотеката, магазина и църквата, намиращи се в границите на пандиза в Стара Загора.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР