Нов модел за определяне на процента на сградната инсталация в

...
Нов модел за определяне на процента на сградната инсталация в
Коментари Харесай

Етажната собственост ще решава за процента на сградната инсталация в сметките за парно

Нов модел за установяване на % на сградната апаратура в сметките за парно се предлага в разпоредба за топлоснабдяването, оповестена за публично разискване.

Предлаганият правилник планува решението за точния % на сградната апаратура в сметката за парно да се взима от етажната благосъстоятелност, като изборът ще бъде от 20 до 40 на 100.

Сградна апаратура е обща част и разноските за нея са обвързване на етажната благосъстоятелност, по тази причина тя би трябвало да взема решение по какъв метод да бъдат разпределяни, е посочено в претекстовете към предлагането.

Енергийни специалисти считат, че сметките ще са по-справедливи, в случай че при новите здания се заложи невисок % сградна апаратура, а при старите несанирани блокове - по-висок. Трябва да се регистрира обаче и какъв брой хора в постройката са се отказали от парно.

" При доста огромен % отказали се, т.е дребен брой останали консуматори, би трябвало да се избира оптималният % наложително - 40%, защото това значи, че в случай че се избере дребен %, тези, които са постоянните консуматори, ще заплащат доста по-високи сметки, в сравнение с отказалите се ", разяснява енергийният специалист Оник Хиновски пред бТВ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР