Нов модел влак стрела, който ще влезе в експлоатация преди

...
Нов модел влак стрела, който ще влезе в експлоатация преди
Коментари Харесай

Рекорд за най-бърз влак регистрираха в Япония

Нов модел трен стрела, който ще влезе в употреба преди Олимпийските игри в Токио 2020 година, доближи рекордна скорост от 360 километра в час при тестване, оповестиха от оператора Central Japan Railway Co, представен от " Блумбърг ".

Моделът N700s е първият по най-натоварената линия в Япония за последното десетилетие. Влакът е по-лек и употребява по-малко сила от актуалните, също по този начин има спомагателни характерности за сигурност при положение на земетресение.

Рекордът беше реализиран на правата Майбара - Киото. Това е най-бързо развиваната скорост на пътнически трен в японската система от високоскоростен жп превоз Шинкансен. Очаква се стрелата да се движи с оптималната скорост от 285 километра в час, когато влезе в употреба.

Операторът е похарчил 240 милиарда йени (2,2 милиарда долара) за въвеждането на този модел. Тестовете с оптималната скорост ще продължат доникъде на юни.

Дебютът на влака стрела в Япония бе на Летните олимпийски игри в Токио през 1964 година Подобен тип превоз е прочут в Страната на изгряващото слънце със своята надеждност и сигурност. Central Japan Railway Co се надява да продаде от новия модел влакове на Тексас и Тайван.

Друга компания - East Japan Railway Co, сега тества Alfa-X, който ще се движи с 360 километра в час, когато бъде въведен в употреба през 2030 година по линията Токио - Хокайдо.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР