Нов милионен митинг в Хонконг в рамките само на седмица.

...
Нов милионен митинг в Хонконг в рамките само на седмица.
Коментари Харесай

Нов милионен митинг в Хонконг

Нов милионен протест в Хонконг в рамките единствено на седмица. Протестиращите упорстват за оставка на основната администраторка на някогашната английска колония Кари Лам поради закон, който разрешава екстрадиция на подсъдими в континентален Китай.

Днешният митинг на черните фланелки е подобен по мащаб с този от предходната неделя, когато над 1 милион души демонстрираха против прокарвания от основната администраторка закон за екстрадиция. Това за опозицията значи заплаха ориста на жители на 7-милионен Хонконг да зависи от политизирани съдилища в комунистически Китай.

Кари Лам първо беше непреклонна, само че след конфликти през седмицата с над 80 ранени, съобщи, че замразява осъществяването на закона. Протестиращите обаче не са удовлетворени.
Бони Люнг, член на " Граждански фронт за човешки права ": Настояваме Кари Лам да се извини на народа, в това число, че ни назова бунтовници, и да подаде оставка.
Лам не откликва на настояването да се отдръпна, само че разгласява опрощение за породените от нея " отчаяние и стрес измежду огромна част от обществото ". Междувременно в Тайван през днешния ден се организира проява в поддръжка на митинга в Хонконг.

Чу Ча Чун, студент от Хонконг: Ако Хонконг ще се ръководи директно от Комунистическата партия, не виждам бъдеще за мен там. Може да ме арестуват или даже да ме гръмнат, единствено тъй като съм споделил нещо!
Съгласно съглашението от 1997 година за връщането на Хонконг от Англия на Китай Пекин е длъжен доникъде на този век да зачита откритите на острова демократични свободи, в това число правосъдна система, самостоятелна от китайската.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР