Нов милиардер влезе в групата на най-богатите германци след най-голямото

...
Нов милиардер влезе в групата на най-богатите германци след най-голямото
Коментари Харесай

Кои са петимата най-богати германци?

Нов милиардер влезе в групата на най-богатите германци след най-голямото за страната първично обществено предложение на фамилен бизнес, написа Bloomberg.

Хайнц Херман Тийле е с $5,7 милиарда по-богат, откакто пусна на борсата дялове на най-големия в света производител на спирачни системи за камиони и влакове.

IPO-то го направи четвъртия най-богат човек в страната с общо благосъстояние от $15 милиарда, съгласно Bloomberg Billionaire Index. 77-годишният немец бе на десета позиция с общо $8,4 милиарда.

Новоспечеленото благосъстояние го слага пред Клаус-Майкъл Кюне, притежател на интернационална транспортна копания и съоснователя на SAP Хасо Платнер. Той остава на $9,4 милиарда след най-богатия човек в Германия - Дийтер Шварц, ръководител и CEO на веригите Lidl и Kaufland.

На втора и трета позиция са Сюзане Клатен и Щефан Квант, съществени акционери в BMW с $20,8 милиарда и $17,5 милиарда.

Knorr-Bremse, компанията на Хайнц Херман Тийле, е учредена през 1905 година, а самият той почнал работа там пре 1969 година в подразделението за патенти. През 1985 година той купува компанията, откакто се издига в корпоративната стълбица. В този миг той даже не е изплатил ипотеката по къщата си, споделя той в изявление за немския Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Под управлението му, компанията доближава над 30 страни и регистрира продажби през 2017 година от €6,2 милиарда. Тийле възнамерява да съобщи бизнеса на своята щерка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР