Нов кралски монограм, използван върху военни униформи и пощенски кутии,

...
Нов кралски монограм, използван върху военни униформи и пощенски кутии,
Коментари Харесай

Ето го монограмът на новия крал на Великобритания

Нов кралски монограм, употребен върху военни униформи и пощенски кутии, е въведен в Обединеното кралство след гибелта на Елизабет II и възкачването на власт на. Това заяви в понеделник вечерта BBC, базирайки се на Бъкингамския замък.
Всичко по тематиката: Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 168
Модифицираният монограм се състои от изображението на короната на Тюдорите и буквите на името и купата на новия монарх - C (Charles, Чарлз) и R (Rex - лат. крал) с римската цифра III, които са украсени в цвета на златото. В същото време в Шотландия монограмът, изработен в черно, изобразява шотландската корона. Известно е, че новият народен монограм е определен персонално от от 10 разновидността, препоръчани от Хералдическата камара на Англия, оповестява организация " Фокус ".

Монограмът на Елизабет II се разграничава от новия, с изключение на с инициала на името, и с наличието в него на короната на Свети Едуард. На собствен ред, след възкачването на трона, се спря на короната на Тюдорите, която също беше употребена в монограма от Едуард VII (управлявал от 1901 до 1910), Джордж V (1910-1936), Едуард VIII (1936) и Джордж VI (1936).-1952). Смята се, че самата корона е унищожена от водача на Английската гражданска война от средата на XVII век Оливър Кромуел след изтезанието на крал Чарлз I и установяването на републиканска система в страната.

Новият монограм ще се употребява най-вече върху пощенски кутии и държавни здания, военни и полицейски униформи и публични документи. Старите кралски шифри ще бъдат последователно сменени в цялата страна. Общо към 70 хиляди пощенски кутии (60% от общия брой) са били конфигурирани в Обединеното кралство по време на ръководството на Елизабет II (от 1952 до 2022 г.). В същото време са непокътнати и кутии с присъщи шифри от времето на кралица Виктория (1837-1901), Едуард VII, Джордж V, Едуард VIII и Джордж VI.

След гибелта на Елизабет II, Банката на Англия, която работи като централна банка в Обединеното кралство, разгласи, че всички монети и банкноти, които изобразяват кралицата, в последна сметка ще бъдат сменени. Този развой би трябвало да засегне освен Обединеното кралство, само че и Австралия, Канада, Нова Зеландия, Ямайка и дузина други страни, чийто държавен глава официално към момента е английският монарх. Според вестник The Guardian процесът на подмяна на съществуващите английски банкноти с портрет на Елизабет II с нови с облика на ще отнеме минимум две години.

After 70 years of the cypher ‘EIIR’ for Queen Elizabeth II…
King Charles’ new cypher ‘CIIIR’ has just been released.
It’s what will appear on new post boxes, government buildings and state documents.
The change will be ‘gradual’ says the Palace.
— Chris Ship (@chrisshipitv)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР