Нов кръг от преговорите между представители на венецуелското правителство и

...
Нов кръг от преговорите между представители на венецуелското правителство и
Коментари Харесай

Венецуелското правителство и опозицията отново не се споразумяха

Нов кръг от договарянията сред представители на венецуелското държавно управление и опозицията завърши на остров Барбадос, без да бъде обявено за реализирано съглашение, съобщи ДПА.

Министърът на информацията на Венецуела Хорхе Родригес написа Twitter, че " разговорът за мир " е завършил . По думите му това е била сполучлива замяна на отзиви със съдействието на държавното управление на Норвегия. Родригес не загатна за подписана договорка нито дали диалозите в Барбадос ще продължат.

Венецуелският вестник " Насионал " заяви, че в Барбадос опозицията е настояла за нови президентски избори . Но Диосдало Кабело, ръководител на проправителственото Учредително заседание, отхвърли тази опция и съобщи, че Венецуела си има президент - определеният на 20 май 2018 година Николас Мадуро.

Първият кръг от диалозите сред държавно управление и съпротива се състоя през май в Осло. По това време опозицията не бе склонна да договаря с режима, като настояваше, че единственото решение е Мадуро да се отдръпна и да има нови избори , напомни ДПА.

 Журналистка от радио " Гласът на Америка ", която се базира на източници от договарящите делегации, съобщи, че договарянията може да бъдат обновени на 15 юли , съобщи ТАСС.-->

Макар да нямаше публично изказване на норвежкото външно министерство за договарянията в Барбадос след изказването на министър Хорхе Родригес за завършването им, се приказва, че страните ще се срещнат още веднъж в понеделник в Барбадос, написа в Twitter Селия Мендоса.

Норвегия е медиатор в договарянията.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР