Нов консултативен кабинет за наркозависими отвори врати в Пловдив. В

...
Нов консултативен кабинет за наркозависими отвори врати в Пловдив. В
Коментари Харесай

Безплатен кабинет помага на наркозависими в Пловдив

Нов съвещателен кабинет за наркозависими отвори порти в Пловдив. В него родителите ще могат да потърсят анонимна и безвъзмездна помощ за проблемите на своите деца. Специалистите настояват, че възрастовата граница на учениците, които протягат ръка към дрогата понижава. Плашещото е, че към този момент и шестокласници пробват опиати.

Пловдив

Консултативният кабинет се намира в приемната на детска педагогическа стая в пловдивския регион „ Южен ", на ул. „ Трети март ". Вече са факт първите записани часове, макар че съгласно експертите е доста дребен процентът на наркозависимите, които си признават за казуса и търсят помощ.
Мая Минчева, ръководител на Комисия за битка с противообществени прояви на малолетните в регион „ Южен ": Първоначално залагаме на тях - тези, които имат предпочитание, тъй като наркозависимостта,за да се излекува и да има резултат лечението, която ще се приложи, е самият човек да има предпочитание. Идеята ни е да обхванем родителите, с цел да ги научим те по какъв начин да реагират и по какъв начин да накарат детето си да потърси помощ.
Всяка внезапна смяна в държанието, метода на обличане или в изражението на детето може да е симптом, че то пробва дрога или даже към този момент е подвластно.
Стойчо Миличин, психотерапевт: Вече е под 13 години възрастовата граница, когато се пробва, което е доста плашещо, тъй като това е един организъм, още не е развъртян и въздействието, което оказват наркотичните субстанции, е още по-силно и още по-пагубно. За страдание към този момент опиатите са задоволително евтини, с цел да има доста елементарен достъп до тях.
Понякога зависимостта може да е до живот, по тази причина и лечението е дълъг и нескончаем развой.
Стойчо Миличин, психотерапевт: Ние би трябвало да отстраним повода, заради която е почнал да взема опиати, тъй като каквото и друго да създадем, в случай че повода не се в профил, той още веднъж ще се върне към това.
Нито в Пловдив, нито в страната има точна статистика какъв брой от младежите са наркозависими.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР