Нов конгрес на БФС за избор на президент няма да

...
Нов конгрес на БФС за избор на президент няма да
Коментари Харесай

Лечков бави насрочването на конгрес на БФС

Нов конгрес на БФС за избор на президент няма да има в обозрими периоди. Един от досегашните заместници на Борислав Михайлов - Михаил Касабов, още не е вписан като и.д. президент на футболния съюз. Съответно няма по какъв начин да бъде оповестена дата за нов конгрес. Оказа се, че първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков е подал тъжба против вписването на Касабов в регистъра. 

“По закон първият вицепрезидент заема поста на президента. Аз не съм подавал оставка, нито документално съм се отказал. Законите би трябвало да се съблюдават ", твърди Лечков, представен от " Спортал ".

Когато в средата на октомври Изпълкомът на БФС се събра да разисква по какъв начин да се действа след оставката на Борислав Михайлов, Лечков бе в предизборна акция (кандидат-кмет на Сливен) и бе оповестено, че той няма да замести Михайлов, тъй като е зает. По правилник на БФС точно първият вицепрезидент наследява президента до края на мандата, само че Лечков даже не се яви на заседанието на Изпълкома. Затова пристигна ред на двамата вицепрезиденти - Атанас Фурнаджиев и Михаил Касабов. Първият се отхвърли непринудено и останалите членове на Изпълкома натовариха Касабов да води футболния съюз до провеждането на конгрес, след което подадоха оставки.

При новата обстановка, в която Лечков изиска властта незабавно, евентуално ще се наложи произнасянето на съда, което ще отнеме доста време.

Същевременно се появи нов претендент за президент на БФС. Кандидатурата на двукратният първенец с " Левски " Веселин Балевски бе " издигната " от футболния управител Лъчезар Танев, който го разказа по този начин пред " канал 3 ": " При него има хубава композиция от добър предприемач, някогашен футболист и сериозен човек ".

Танев уточни себе си като най-хубава кандидатура, само че незабавно си направи самоотвод. " Аз съм опция на 100%, само че не желая. Знам какво и по какъв начин да направя, ще ми коства доста старания. Но имам други цели, собствен бизнес. Това е окончателното ми решение ", изясни мениджърът.

Балевски фактически е познато име във футболните среди. Той е някогашен футболист на " Локомотив " (Пд) и " Левски ", като със " сините " печели две шампионски трофеи и един път Купата на руската войска. Като бранител има и 15 мача за националния тим. Бил е член на Изпълкома на БФС за 4 мандата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР