Нов Колективен трудов договор за отрасъл Строителство беше подписан между

...
Нов Колективен трудов договор за отрасъл Строителство беше подписан между
Коментари Харесай

Договорено - поне 1448 лв. заплата за квалифициран работник в строителството

Нов Колективен трудов контракт за бранш " Строителство " беше подписан сред обществените сътрудници от Федерацията на самостоятелните строителни синдикати към КНСБ, Федерацията " Строителство, промишленост и водоснабдяване " към КТ " Подкрепа " и Камарата на строителите в България. Заради усложнената пандемична обстановка договарянията по него бяха извършени онлайн, оповестиха от пресцентъра на КНСБ.

Договорени са по-високи равнища на възнаграждение, повишени с коефициент от 1,25. През последните 2 година този коефициент бе 1,15, изясняват от Федерацията на строителните синдикати в известието. Това значи, че месечното главно трудово заплащане за бранша ще е най-малко 1,25 на 100 от минималната работна заплата, само че не по-малко от 1448 лв. за квалифицираните индустриални служащи в строителството. 

С груповия трудов контракт се покачва и основния заплатен годишен отпуск на не по-малко от 23 работни дни, повишение на цената на безплатната храна и/или добавките към нея, растеж на % на прослуженото време на 1 на 100. В документа е включено и ново Приложение, обвързвано с ограничения за минимизиране на риска от заболяване при пораждане на пандемия на работното място и ограничение на отрицателните последствия от нея (на база подписания меморандум за сътрудничество) и други. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР