Нов Колективен трудов договор в сферата на социалните услуги за

...
Нов Колективен трудов договор в сферата на социалните услуги за
Коментари Харесай

Вдигат възнагражденията на 344 социални работници във Варна

Нов Колективен трудов контракт в областта на обществените услуги за интервала 2022-2024 година подписаха през днешния ден кметът на Община Варна Иван Портних, Васко Василев, ръководител на КТ " Подкрепа " - Варна и Веселин Рашев, ръководител на СБУ – Варна, оповестиха от общинската пресслужба за Moreto.net.

„ Днес направихме следващата стъпка към одобряване на съдействието сред Община Варна и синдикатите. С подписването на Колективния трудов контракт в областта на обществените действия Община Варна се потвърди за следващ път като сигурен и правилен сътрудник. В днешните дни на стопански тествания тази поддръжка е от извънредно значимо значение за хората, ангажирани с реализацията на обществената политика на Община Варна, която е най-мащабната в страната! “, съобщи кметът Иван Портних.
През 2022 година нарастването на заплатите в бранша е приблизително с 25%. Средната работна заплата към 30.11.2022 година във второстепенните разпоредители в функционалност V “Социално обезпечаване, подкрепяне и грижи “ – държавни действия е 1 397 лева, а за локални действия е 1 316 лева

„ Доверието сред нас е построено в годините, за което сърдечно благодаря на кмета за положителното съдействие “, съобщи Васил Василев.
Веселин Рашев напомни, че положителното обществено партньорство сред общината и синдикатите е обичайно и се надгражда всяка година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР