Нов кабелен телевизионен канал, специализиран в програми за Северна Корея,

...
Нов кабелен телевизионен канал, специализиран в програми за Северна Корея,
Коментари Харесай

Южна Корея пуска кабелен канал за Северна Корея

Нов кабелен ефирен канал, профилиран в стратегии за Северна Корея, ще бъде пуснат при започване на идната година в Южна Корея, заяви организация Йонхап.

Каналът ще се занимава с тема, обвързвана със севернокорейското общество, просвета, туризъм и храни, и ще излъчва излъчвания за обединяването на двете Кореи, съобщи неговият предварителен комитет, ръководен от корейско-американския публицист Джин Чеон-гьо.

Сред съветниците на комитета са някогашният южнокорейски министър на националното обединяване Джеон Се-хьон и някогашният началник на националната разследваща работа И Джон-чан.

Министерството на културата, спорта и туризма на Южна Корея и Корейската туристическа организация подписаха съглашение с управленията на 13 общини, ситуирани около строго охраняваната демилитаризирана зона, разделяща Северна и Южна Корея. То планува нейното преобразяване в дейна зона за кротичък туризъм. Там ще се изградят нови туристически обекти и атракции, както и туристически направления с ново наличие. За задачата е основан специфичен координационен съвет отпред със заместник-министъра на културата Ро Те-кан, съобщи организация Йонхап.

В момента демилитаризирана зона, обратно на името си, е на практика девствена територия, в която от 70 години съвсем не е стъпвал човешки крайник, и е осеяна с минни полета. Нейното възкръсване ще стане допустимо като един от резултатите на процеса на кротичък разговор сред двете корейски страни, разграничени и враждуващи от 70 години. Проектът е разгласен по време на третата за тази година среща сред водачите на двете страни, провеждаща се в Пхенян.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР